Blogginlägg

Förvandla ditt teambuildingevent!

Förvandla ditt teambuildingevent till ett minne för livet med dessa enkla tips

Som erfarna eventproffs har vi genom åren lärt oss vikten av en bra gruppdynamik för att få till en lyckad sammankomst.

Här är några enkla tips som vi rekommenderar att förbättra ditt nästa teambuildingevent:

1 . Lägg fokus på maten: Måltiden är en viktig del av teambuildingevents eftersom det är en möjlighet att samla kollegorna och främja öppna samtal i en neutral miljö. Om ni dessutom väljer att laga maten tillsammans ökar ni samtidigt förmågan till samarbete och kommunikation. Genom att använda matlagning som en aktivitet för teambuilding kan du hjälpa ditt team att lära känna varandra på ett djupare plan och samtidigt dela en rolig och unik upplevelse. Ett tips är att ha några frågor till hands för att deltagarna ska kunna lära känna varandra ännu mer. Det är speciellt viktigt om ni inte känner varandra så väl från början eller om det finns en konflikt i gruppen som behöver jobbas igenom.

2 . Engagera alla deltagare: Försäkra dig om att alla deltagare har möjlighet att vara en del av aktiviteten, oavsett förkunskapsnivå. Genom att ge alla en roll att spela kan du få dem att känna sig inkluderade och säkra på sin plats i gruppen. Kanske kan någon få testa på att axla en roll som de inte brukar ha i vanliga fall. Var lite lekfull och testa när det är möjligt.

3 . Uppmuntra samarbete: Låt ditt team samarbeta på ett roligt sätt genom matlagningen. Genom att arbeta tillsammans på ett meningsfullt sätt kan du öka samarbetsviljan och stärka banden mellan dina medarbetare. Det är också en unik möjlighet för deltagarna att visa sina talanger och färdigheter utanför arbetsplatsen. De kan också få lära känna varandra på ett nytt sätt, och upptäcka gemensamma intressen och passioner.

4 . Ha roligt: Här kommer vi kanske till det viktigaste; se till att alla har kul! Genom att ha roligt tillsammans ökar du möjligheterna för ditt team att bygga starka band och samarbeta på ett effektivt sätt. Tävla gärna med varandra, men tänk på att det kan sätta igång mekanismer som inte alltid är optimala på arbetsplatsen.

Vårt team på AVEQIA är alltid redo att hjälpa dig att förbättra ditt nästa teambuildingevent. Boka en konsultation idag för att få mer information om hur vi kan hjälpa dig att skapa event i världsklass!