Blogginlägg

Hängmattan, resväskan eller stranden! AVEQIA:s tips på sommarläsning!

Hängmattan, resväskan eller stranden! AVEQIA:s tips på sommarläsning!

Vänner, det är dags att släppa loss din inre bokmal och låta dig förföras av de fantastiska äventyr som bara böcker kan erbjuda. Sommaren är här och med den kommer möjligheten att fördjupa kunskaperna inom matlagning, ledarskap, teambuilding, grupputveckling och annat.

Så sätt dig bekvämt, ta en svalkande dryck i handen och förbered dig på en resa fylld av inspiration, insikter och underhållning. Vi har handplockat några riktiga pärlor för att göra din sommarläsning minnesvärd. Dessa böcker är som goda vänner som kommer att hjälpa dig att växa som ledare och utveckla ditt team, samtidigt som de lämnar dig med ett brett leende på läpparna.

 

Stolen Focus: Why You Can’t Pay Attention- and How to Think Deeply Again

Svårt att fokusera? – Du är inte ensam!

Stolen Focus: Why You Can’t Pay Attention- and How to Think Deeply Again är en bok av Johann Hari som djupdyker i vår förmåga att fokusera och kanske fram för allt varför den har försämrats och hur vi kan återfå vår uppmärksamhet. Boken tar upp tolv troliga orsaker till denna kris, från minskat dagdrömmeri till ökad distraktion, och introducerar läsarna till Silicon Valley-dissidenter som lärde sig att hacka mänsklig uppmärksamhet och veterinärer som diagnostiserar hundar med ADHD. Låter det otroligt? Låter det spännande?  Boken bjuder på både ny kunskap och en del igenkänning.

Läs boken om du vill förstå mer om hur vår uppmärksamhet påverkas av olika faktorer och hur man kan tänka djupare igen i en värld full av störningar och valmöjligheter.

Kanske kan boken hjälpa dig bort från skärmarnas dragningskraft. Men se till att det här inte är den enda bok du läser, välj gärna någon skönlitteratur också!

 

Beyond Happiness! – Att leda sig själv och andra i en föränderlig värld!

Kanske har du läst boken Start with why av Simon Sinek. Beyond Happiness:How Authentic Leaders Prioritize Purpose and People for Growth and Impact” av Jenn Lim tar det hela ett steg djupare. Hon visar på vikten av att vara en autentisk ledare och hur en sådan ledare prioriterar syfte och människor för tillväxt och påverkan. I denna bok visar Jenn Lim hur hon ser att vi människor fungerar i en hyperansluten snabb värld, där varje individ definierar sin egen känsla av värde och syfte (ME) och sprider sig genom organisationsekosystemet (WE och COMMUNITY).

Några av de viktigaste lärdomarna från boken är att sann lycka kommer från att leva sitt sanna syfte och att företag kan hjälpa individer att anpassa sitt syfte med företagets långsiktiga strategi och mission.

 

The Noma Guide to Fermentation

Passa på att fördjupa dig i fermentering under sommaren. Kanske har du märkt att vi på AVEQIA älskar fermentering. Det är ingen slump, fermentering ger ett extra djup i råvarornas smak, supergott, nyttigt och ett delikat sätt att konservera allt efter skördesäsongen rullar på. Ett bra sätt att minska svinnet och bli mer hållbar som matlagare och konsument. Den bästa boken på marknaden för att lära sig om fermentering är helt klart Nomas guide till Fermentering. Där hittar du allt från vinäger och miso till garum, mjölksyrefermenterade frukter och kombucha. En komplett guide med utförliga recept som är noggrant testade i Nomas fermenteringslab i Köpenhamn. Så köp boken, ett gäng fermenteringkärl och sätt i gång att fånga skördesäsongen som kommer.