Blogginlägg

Tips när du planerar din konferens

Vi har alla varit på en och annan oinspirerad konferens, inte sant? Men rätt vad det är står man där själv och skall hålla i en konferens och då är det lätt att man blir litet fartblind och försöker få in mer än vad som är rimligt att deltagarna orkar ta till sig. Kom ihåg att när du planerar en konferens så är det som att måla en bild där varje detalj bidrar till det övergripande intrycket.

Här är några tankar att hålla i åtanke när du sätter ihop din nästa konferens, förhoppningsvis hjälper detta dig att göra ditt event roligare, mer engagerande och minnesvärt.

1. Mål och Syfte: Börja med att tydligt definiera syftet med konferensen. Vad vill du att deltagarna ska få ut av det? Klara mål hjälper dig att forma innehållet och skapa en meningsfull upplevelse.

2. Engagerande Talare: Välj talare som kan inspirera och engagera. Deras berättelser och insikter bör komplettera konferensens tema och ge deltagarna något att ta med sig hem. Det kanske är du själv eller någon annan inom din organisation. Om inte så finns det såklart fantastiska externa talare att engagera.

3. Interaktiva Sessioner: Undvik att överbelasta deltagarna med enbart passiva presentationer. Inkludera interaktiva sessioner, workshops och diskussioner för att skapa en dynamisk atmosfär.

4. Teknisk Support: Se till att tekniken är på din sida. Testa alla audiovisuella komponenter i förväg och ha teknisk support tillgänglig under konferensen för att undvika oväntade hinder.

5. Unika Upplevelser: Tänk utanför boxen när det gäller evenemangslokaler och aktiviteter. Ge deltagarna något att minnas genom att skapa en unik och minnesvärd upplevelse.

6. Planera Pauser: Alla människor behöver pauser för att bearbeta informationen som delges under konferensen. Schemalägg regelbundna raster för att undvika utmattning och främja nätverkande.

7. Mat och Dryck: Maten är en viktig del av konferensupplevelsen. Var noga med att erbjuda varierad och hälsosam mat, inkludera gemensamma måltider för att främja social interaktion.

8. Hållbarhet: Gör konferensen miljövänlig genom att minimera avfallet och välja hållbara alternativ för material och catering.

9. Deltagarfeedback: Samla in feedback från deltagarna efter konferensen! Detta ger dig insikter för framtida förbättringar och visar att du värdesätter deras åsikter.

Hoppas dessa tips ger dig inspiration och hjälper dig att skapa en konferens som sticker ut från mängden. I AVEQIAs värld så skulle det såklart vara självklart att inkludera en gemensam matlagning, antingen till lunch eller middag för att verkligen bygga gemenskapen i gruppen. En matlagningsaktivitet främjar ju också kommunikation mellan deltagarna och hjälper deltagarna att hitta nya sidor hos varandra…..vill du veta mer om konferenser hos oss så är det bara a klicka på knappen nedan!